Societat 21/12/2010

Cauen les webs del Congrés i la SGAE per les protestes contra la llei Sinde

Les webs del Congrés dels Diputats i de la Societat General d'Autors i Editors romanen inaccessibles o amb greus problemes per carregar-se des d'aquest matí a causa d'un atac de denegació de servei.

Redacció
1 min

Ni la web del Congrés ni la de la SGAE han pogut resistir l'anunciat atac d'Anonymous, el grup d'activistes que ja van aconseguir fer caure les webs de Visa i MasterCard quan aquestes entitats van marginar Wikileaks. Des d'aquest matí és impossible consultar aquestes webs amb normalitat, a causa d'un atac de denegació de servei en què participa un nombrós grup de persones convocades sobretot a través de Twitter. Protesten contra la llei Sinde, una reforma legal que s'està debatent en la comissió d'economia del Congrés. Si s'aprova, es facultarà la comissió de la propietat intel·lectual, dependent del ministeri de Cultura, per tancar webs si entén que vulneren els drets d'autor.

Paradoxalment, el fet que la web del Congrés romangui inaccessible està impossibilitant seguir la retransmissió en directe a través del canal institucional que es pot veure des d'internet. Les intervencions es poden veure, això sí, a l'emissió en directe d'rtve.es i a través dels comptes de Twitter @toribiobea, @pilarportero i @MirenM, entre d'altres.

stats