Publicitat
Publicitat

Cauen a més de la meitat les ajudes a les llars d’infants concertades

300 euros per alumne i curs. Aquesta és la subvenció que el departament d’Ensenyament ha fixat per a les escoles bressol concertades, que de fet són centres privats sense ànim de lucre, per al curs passat, i que ahir es va publicar al DOGC. Això suposa una retallada de més de la meitat de la quantitat que va adjudicar la conselleria d’Irene Rigau el curs 2012-2013, que era de 720 euros per alumne i curs, i d’un 63% menys que la del 2011-2012, quan arribava als 800 euros.

La nova i reclamada convocatòria d’ajuts especifica que en els casos en què el 25% de l’alumnat d’una escola tingui un grau de disminució superior al 65%, la subvenció per al curs 2013-2014 augmenta fins als 600 euros per alumne. Fa dos cursos, però, aquest ajut també era molt superior: 1.350 euros. La xifra total que destinarà Ensenyament per a aquestes llars d’infants i que surt dels pressupostos del 2014 és de 3 milions d’euros. La conselleria confia que les diputacions puguin assumir la resta de la subvenció per arribar a la quantitat de fa dos cursos i, així, evitar que aquests centres hagin de seguir reduint personal o augmentant les quotes als pares per poder mantenir l’activitat. Portaveus del departament van assegurar ahir que les “negociacions” amb les diputacions segueixen “obertes”.

La Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya, una entitat que agrupa part de les 200 llars d’infants concertades (a banda de privades i públiques), va valorar positivament la convocatòria, però, alhora, va qualificar la quantitat d’“insuficient”. “La convocatòria demostra que el Govern té en compte l’etapa educativa dels 0 als 3 anys, però, al mateix temps, està creant un dèficit a les llars d’infants perquè comptàvem que la subvenció fos com a mínim la mateixa del curs 2012-2013”, va explicar ahir a l’ARA la presidenta de la Coordinadora, Montse Fernández. Des de l’estiu passat l’entitat ha dut a terme diverses mobilitzacions -l’última el 22 de novembre- i reunions amb el departament d’Ensenyament per reivindicar la convocatòria dels ajuts.

A banda de la dràstica reducció de les subvencions, la gran preocupació ara de les escoles bressol concertades és saber què passarà amb les ajudes d’aquest curs 2014-2015 tenint en compte que en els pressupostos per al 2015 no hi apareix cap partida per a l’etapa dels 0 als 3 anys. “Volem saber qui ho pagarà i si hi ha noves retallades, perquè això suposarà augmentar encara més el dèficit que arrosseguen aquestes llars d’infants”, denuncia Fernández. El departament manté que aquesta partida no està inclosa perquè la intenció és que l’assumeixin les diputacions. La Coordinadora convocarà una reunió amb els responsables de les llars d’infants al mes de gener per valorar el pas que ha fet Ensenyament i decidir si duen a terme noves protestes. Aquests centres escolaritzen diàriament més de 10.000 infants.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de