Societat 29/04/2013

El Celler de Can Roca opta altre cop, aquesta nit, a convertir-se en el millor restaurant del món

El germans Roca presenten el projecte 'El somni' a Londres, coincidint amb la celebració de la gala dels premis de 'Restaurant Magazine'

Acn
2 min

LondresEl Celler de Can Roca de Girona podria convertir-se aquest dilluns en el millor restaurant del món i tornar a situar la cuina catalana al nivell més alt del planeta després del tancament d'El Bulli de Ferran Adrià. 'Restaurant Magazine' celebrarà aquesta nit la prestigiosa gala d'entrega de premis als 50 millors restaurants del món amb tots els escenaris oberts.

El Celler de Can Roca va quedar segon en les edicions del 2011 i el 2012, quan va guanyar el danès Noma. L'establiment de Copenhaguen fa tres anys que lidera la llista, i tot i que la seva recent intoxicació a una seixantena de comensals no hauria d'influir en els premis perquè les votacions es van tancar fa mesos, el relleu està sobre la taula.

El pòdium dels millors restaurants del món va quedar l'any passat igual que el precedent. Va guanyar el danès Noma, els germans Roca es van mantenir segons i el tercer premi va continuar sent per al basc Mugaritz.

Però aquest 2013, en l'onzena edició del certamen, els moviments al capdamunt de la llista poden suposar canvis importants per a la cuina catalana i basca, que sempre té una àmplia representació en el 'top ten' dels millors establiments del món.

A més del Celler de Can Roca i Mugaritz, a la llista dels deu millors també hi ha Arzak, de Sant Sebastià, que és vuitè. Tot i que els xefs sempre demanen cautela, no s'espera que els grans de la cuina de Catalunya i Euskadi reculin posicions en el rànquing mundial.

Els germans Roca arriben al certamen en un moment dolç, i ho fan presentant, també aquest dilluns, el seu nou projecte, 'El somni', una experiència gastronòmica i sensorial que combina la cuina i el vi amb els sentits de la vista, l'oïda i el tacte. Dotze comensals al voltant d'una taula interactiva on es projecten imatges de la història d'una dona d'aigua que –com si es tractés d'una òpera– passa per dotze estadis.

stats