PROTESTES AL CARRER
Societat 19/06/2011

Cent 'indignats', detinguts a París

La policia ha al·legat que no tenien permís per concentrar-se davant de Notre Dame. Ha assegurat que els ha traslladat a la comissaria per identificar-los

Efe
1 min

ParísLa policia francesa ha detingut aquest diumenge un centenar de manifestants del moviment dels 'indignats' quan es manifestaven davant de la catedral de Notre Dame de París, ja que no tenien els permisos necessaris.

Els arrestos s'han produït a primera hora de la tarda, quan els manifestants s'han assegut davant del temple, un dels principals atractius turístics de la capital, per seguir una protesta que havia començat al migdia i en la qual havien participat unes 300 persones.

La Prefectura de Policia de París ha indicat que els arrestats seran alliberats un cop es comprovi la seva identitat. Els organitzadors de la marxa han assenyalat que tenien permís per concentrar-se davant l'Ajuntament, però la plaça estava en obres, per la qual cosa han decidit traslladar-se a la plaça de la catedral, que és molt a prop.

Allà han estat envoltats per un grup d'agents que, després separar-los dels turistes, els han arrestat després d'avisar-los que la seva actitud podia tenir conseqüències legals. Els detinguts han estat repartits per diferents comissaries de la ciutat.

La manifestació havia començat a la plaça de Jussieu amb pancartes crítiques amb les polítiques econòmiques dels governs. El pacte entre el president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, per salvar Grècia i les propostes del Fons Monetari Internacional (FMI) eren el blanc de moltes de les crítiques recollides en les pancartes.

"FMI vés-te'n", "Indigneu-vos, uniu-vos a nosaltres" o "Si no ens deixeu somiar, no us deixarem dormir" eren algunes de les frases pronunciades pels manifestants, majoritàriament francesos.

stats