Ensenyament
Societat 05/09/2011

Centenars de persones es manifesten per la immersió lingüística a Girona i Lleida

Uns 500 manifestants responen a la convocatòria d'Òmnium Cultural pel Gironès i prop d'un centenar protesten a Lleida

Redacció
1 min

BarcelonaCentenars de persones s'han manifestat aquesta tarda a Girona i Lleida per expressar el seu rebuig a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna dos mesos a la Generalitat per fer del castellà llengua vehicular a l'escola.

Convocats per Òmnium Cultural del Gironès, unes 500 persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça del Vi de Girona en defensa del model educatiu català d'immersió lingüística en català. Amb pares, nens i professors, hi havia també representants polítics com l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i l'exalcaldessa Anna Pagans. Després de la lectura d'un manifest en defensa del català com a llengua vehicular a l'escola, s'ha cantat els Segadors i s'ha finalitzat la protesta amb crits d'"independència".

A Lleida, al mateix temps, prop d'un centenar de persones també s'han concentrat davant de la Paeria, convocats per la CUP, l'Assemblea de Joves de Lleida i el Casal Ocell Negre. Els organitzadors de la protesta han fet una crida a la "insubmissió" davant de la interlocutòria del TSJC, que consideren una "agressió" al model educatiu català.

stats