Centenars de persones se sumen a una manifestació ultra contra els refugiats a Madrid

"Refugiats no, espanyols sí" és el lema de la manifestació que recorre el centre de la capital de l'Estat

Centenars de persones s'han sumat aquest dissabte a la tarda a la manifestació del col·lectiu d'ultradreta Hogar Social Madrid, convocada a la plaça España de la capital de l'Estat, on s'han pogut sentir consignes com ara "espanyols sí, refugiats no"

La manifestació, que comptava amb autorització de l'administració, ha acabat sense incidents a la plaça Dos de Maig i ha estat marcada per les banderes d'Espanya i les negres de l'Hogar Social de Madrid.

Alguns dels manifestants han cantat crides a favor del dictador Francisco Franco i han llençat crítiques contra Podem i el PP, equiparant els dos partits. La majoria portaven les samarretes del col·lectiu, amb lemes com ara "Defensa Europa" o "La nació fa la força".

Manifestació antifeixista

A les set ha arrencat una manifestació a Atocha de signe contrari, convocada per Madrid Para Todas, per protestar contra "el feixisme i tota forma de discriminació". Hi han participat un miler de persones, que han avançat fins la Puerta del Sol.

Una de les organitzadores, Elena Martínez, ha assenyalat que " els grups d'extrema dreta ni han desaparegut ni formen part del passat", com demostra, diuen "el nombre d' agressions de caràcter feixista i homòfob dels últims mesos a tot l'estat espanyol".

L'acte, que també tenia l' autorització de la Delegació del Govern a Madrid, igual que la manifestació neonazi, s'ha desenvolupat sense accidents. Les dues protestes no han arribat a trobar-se.