Societat 25/06/2013

Cerdanyola recomana vacunar les mascotes contra la ràbia

L'Ajuntament tem que el gos detectat a Toledo a principis de mes amb aquesta malaltia també hagués passat per la ciutat vallesana

Efe
1 min

Cerdanyola del VallésL'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès recomana als propietaris d'animals de companyia que vacunin les seves mascotes contra la ràbia com a mesura de precaució. La recomanació arriba després d'un cas de ràbia detectat a principis de juny a Toledo en un gos que va mossegar cinc persones, i que anteriorment havia estat a Montcada i Reixac al costat d'altres gossos.

La detecció del fet va fer que l'Agència de Salut Pública i el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ordenessin l'acció preventiva de vacunar els animals de Montcada. L'esmentada recomanació arriba davant la possibilitat que l'animal també hagués passat per Cerdanyola.

La mesura es proposa en gossos, gats i fures, els tres tipus d'animals que podrien haver contret la malaltia, en cas que no estiguin ja vacunats contra la ràbia o que faci més de 6 mesos que se'ls va subministrar la vacuna per última vegada.

stats