Societat 10/01/2012

CiU nega haver ofert al PP entrar al govern de Barcelona

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Joaquim Forn, assegura que l'oferta als populars era "només de col·laboració" i es va traduir en l'aprovació dels pressupostos

M.o.
2 min

BarcelonaMoments després que el lider del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, expliqués que el seu partit no entrarà a formar part de l'equip de govern de la ciutat perquè "no s'han donat les condicions necessàries", el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha negat que CiU hagués fet cap oferta d'entrada als populars i ha reiterat la voluntat de Trias de governar en minoria. Segons Forn, entre les dues formacions només hi va haver un acord de col·laboració que ja es va traduir en l'aprovació dels pressupostos municipals del 2012.

"No ha canviat res, seguirem en minoria", ha assegurat Forn, que ha concretat que apel·laran a la "responsabilitat dels grups municipals per poder tirar endavant els acords que Barcelona necessita". De cara a l'aprovació del Pla d'Actuació Municipal (PAM), que l'equip de Trias té previst presentar aquest mes, ha assegurat que seguiran "el mateix procés que amb els pressupostos" i que s'adreçaran a tots els grups.El PP, per la seva banda, ja ha manifestat que s'asseurà a parlar-ne però només sobre una proposta en ferm. Unitat per Barcelona-ERC, al seu torn, ha criticat l'exclusivitat de l'acord de pressupostos i, per mitjà de Jordi Portabella, ha evidenciat la seva intenció de negociar i presentar propostes per al PAM i ha demanat a CiU que miri més enllà del PP. Portabella també ha anunciat que presentarà una proposició perquè l'Ajuntament es posicioni en contra de l'increment de l'IBI i ha defensat que el PP ha de "disculpar-se" per "haver fet el contrari del que havia defensat".

Des del grup municipal del PSC, Assumpta Escarp ha celebrat que "avui s'acaba amb un trist espectacle que no ha beneficiat Barcelona" i ha criticat la "falta de lideratge de Trias". En aquest sentit ha criticat a Forn que demani la responsabilitat dels grups per a la governabilitat, perquè "és una responsabilitat de l'equip de govern". Pel que fa a la negociació del PAM, Escarp ha seguit la mateixa línia i ha reiterat que "ells tenen la responsabilitat de presentar-lo" i que després ja es discutirà.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomá, ha instat Trias a "explicar d'una vegada quin és el seu projecte per a la ciutat”, després que “no li hagi funcionat la barra lliure oferta al PP”. Tot i aixi, està convençut que els acords CiU-PP "se seguiran reproduint sobre la base de coincidències ideològiques profundes”

stats