Educació
Societat 29/11/2010

Els nens voten el mateix que els seus pares

Thais Gutiérrez
1 min
Joves de l'IES Collserola en el moment de votar

BarcelonaConvergència i Unió també guanya les eleccions dels més joves. La federació que lidera Artur Mas obté un 25,6% dels vots dels quasi 2.000 alumnes de secundària de 30 instituts de la província de Barcelona que han participat en el projecte 'Aprenem a votar' i que demostra que, en la majoria dels casos, els més joves voten el mateix que els seus pares.

El grup de recerca DHIGECS (Didàctica de la Història, la Geografia i altres Ciències Socials) de la Universitat de Barcelona ha coordinat el projecte que tenia per objectiu explicar als joves d'entre 14 i 15 anys el funcionament del sistema democràtic i del Parlament de Catalunya i tanmateix sensibilitzar-los pel que fa al dret de vot i la participació.

Els resultats

Els resultats de les eleccions d'aquests joves són força semblants als oficials. CiU guanya amb un 25,6% dels vots, seguit pel PSC que obté el 14,1%. Els segueixen de prop els d'Iniciativa per Catalunya Verds amb un 12,4% i ERC amb un 8,8%. Solidaritat Catalana per la Independència obté millors resultats entre els més joves que no pas a la realitat ja li donen un 6,7% dels vots, mentre que el PP és el que surt més mal parat en aquest experiment: té un 5,3% dels vots i Ciutadans un 4,1%. D'altra banda, l'opció del vot en blanc també va ser present en aquestes eleccions i un 7,4% dels vots emesos van ser en blanc. D'altra banda hi ha haver un 10,8% d'abstenció, incloent l'absentisme a l'escola.

stats