Accidents
Societat 10/03/2012

Sis morts en poques hores en accidents de trànsit. Tres, a l'Eix Transversal

Dissabte tràgic just el cap de setmana que Trànsit posa en marxa un pla per reduir els accidents

Ara
2 min
Dos morts i un ferit greu en el xoc entre un camió i un tot terreny a la C-25 a Rajadell / ACN

BarcelonaSis persones han perdut la vida aquest dissabte en cinc accidents de trànsit a les carreteres catalanes i els carrers de Barcelona. Un balanç tràgic que arriba dos dies després que el Servei Català de Trànsit anunciés la posada en marxa d'un pla d'acció per combatre la tendència a l'alça en la sinistralitat registrada aquest 2012.

Entre gener i febrer hi va haver un 30% més de víctimes mortals que els mateixos mesos del 2011. Des d'aquest cap de setmana, el pla de Trànsit ha reforçat la vigilància policial als principals eixos viaris, especialment els divendres i els diumenges, els dies que més augment havien registrat.

El primer accident es va produir la matinada de divendres a dissabte a la ronda Litoral de Barcelona, on un motorista va morir en una caiguda de la qual encara es desconeixen les causes. A les 9 del matí, també a Barcelona, un vianant de 41 anys ha estat atropellat per un cotxe al carrer Balmes i ha estat traslladat a l'Hospital Clínic, on ha mort al cap de poca estona.

Poc després, un veí de Vilablareix de 33 anys ha xocat amb la motocicleta contra una furgoneta, al quilòmetre 5 de la carretera GI-674, a l'altura de Llagostera (Girona). El motorista ha mort en el sinistre.

Un altre accident ha deixat dues persones mortes i un ferit greu a l'Eix Transversal, a l'altura de Rajadell (Bages), en el xoc d'un totterreny i un camió que transportava planxes d'alumini. Com a resultat de la col·lisió, el totterreny ha fet diverses voltes de campana i el camió ha bolcat al marge de la via. Els dos ocupants del totterreny, un home i una dona, han mort, i el conductor del camió ha resultat ferit de gravetat.

Per últim, una persona ha mort i dues han quedat ferides aquest dissabte al vespre en un altre accident a la C-25 a Manresa. El sinistre s'ha produït poc després d'un quart de vuit del vespre al quilòmetre 132, quan dos cotxes han topat per causes desconegudes i un dels vehicles s'ha incendiat totalment. A l'interior d'aquest vehicle hi viatjaven dues persones, una dels quals ha mort i l'altra, ha quedat ferida. A l'altre vehicle hi viatjava una sola persona, que també ha quedat ferida. Es tracta de la tercera víctima en menys de tres hores a l'Eix Transversal, al Bages.

stats