Societat 29/01/2011

Cinc detinguts durant un dispositiu policial a l'Heron City de Barcelona

2 min
Els Mossos d'Esquadra han identificat un per un tots els clients de les discoteques

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, han realitzat aquest divendres a la matinada un ampli dispositiu preventiu al complex d'oci nocturn d'Heron City, a Nou Barris de Barcelona, amb l'objectiu d'evitar i minimitzar possibles aldarulls en aquesta zona. L'acció policial, que s'ha desenvolupat sense incidents, perseguia també totes aquelles conductes relacionades amb el consum i tinença d'estupefaents, la tinença d'armes prohibides o la presència de menors a l'interior de les tres discoteques que s'han inspeccionat. Al llarg de la nit, els agents han fet cinc detencions, per requeriments judicials, s'han identificat un total de 487 persones i s'han realitzat controls a 42 vehicles.

L'actuació policial s'ha iniciat per sorpresa cap a les dues de la matinada quan simultàniament en tres de les discoteques, la policia ha informat que en aquell moment s'iniciava un control preventiu dels locals. Els Mossos d'Esquadra han intervingut en dues de les discoteques, ambdues amb un aforament de 1.600 persones, i la Guàrdia Urbana ha inspeccionat una tercera sala d'un aforament de 200 persones.

L'objectiu ha estat controlar la possible venda i consum de substàncies estupefaents, identificar possibles autors d'algunes baralles detectades durant les darreres setmanes al districte i també en el propi complex d'oci, així com la presència de menors.

En declaracions a l'ACN, l'inspector Joan Coll ha afegit que el control pretén prevenir baralles dins i fora de les discoteques, controlar que la gent no accedeixi al recinte amb armes, que no hi hagi presència de menors, a més de controlar la gent que freqüenta els locals i les zones externes d'aquesta zona lúdica nocturna.

A banda de les cinc detencions, els agents també han aixecat vuit actes per tinença de substàncies estupefaents i quatre actes per tinença d'armes prohibides. Arran de les inspeccions al local, també s'han aixecat dues actes administratives per incompliment de la normativa.

Durant la nit, agents de la Guàrdia Urbana també han realitzat un total de 39 controls d'alcoholèmia, dels quals tres han donat positiu.

Per part de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, han participat agents de Seguretat Ciutadana i d'Investigació de la comissaria de Nou Barris, equips de la Brigada Mòbil, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat Canina, el Grup de Bandes, la Policia Científica i l'Àrea Regional de Policia Administrativa.

El dispositiu d'aquesta matinada forma part d'un pla preventiu de conflictes a la zona d'oci nocturn del districte que s'ha realitzat durant l'any 2010 i que es continuarà mantenint al llarg del 2011. Des de l'ABP de Nou Barris es porta a terme continuadament aquest operatiu proactiu encaminat a controlar l'entrada al recinte per part de menors, la tinença d'armes blanques, el consum de substàncies estupefaents i la prevenció en matèria de trànsit.

stats