Societat 18/03/2012

Cinc morts en el naufragi d'una pastera d'immigrants a Lampedusa

Des de l'inici de les revoltes als paÏsos àrabs, l'illa italiana ha rebut en un any més de 48.000 immigrants

Agències
1 min

Cinc persones han mort en naufragar una pastera amb uns cinquanta immigrants que es trobava a setanta milles del sud de les costes de l'illa italiana de Lampedusa. L'embarcació va sortir de Líbia. Els cinc ocupants morts van perdre la vida durant la travessia. Un dels ocupants va trucar per telefon a la Guàrdia costera italiana per demanar socors.

Aquesta és la segona embarcació que en dos dies toca la costa de Lampedusa. Ahir en va arribar una altra amb 54 ocupants. Per la seva proximitat a les costes africanes, molts consideren aquesta petita illa com la porta d'entrada a Europa. L'any 2011, després d'esclatar les revoltes populars a Tunísia i Líbia, l'illa es va veure en situació d'emergència en rebre molts immigrants que intentaven arribar a Europa. Entre gener i juliol de 2011, a les costes italianes van arribar un total de 48.036 immigrants.

Per altra banda, a Granada la Guàrdia Civil ha interceptat aquesta nit, a dues milles de la costa, una embarcació pneumàtica en la que viatjaven 36 immigrants del Magreb. Els immigrants han arribat a mitja nit al port de Motril, en una embarcació de Salvament Marítim. La Creu Roja ha hagut d'atendre a quatre d'ells. Els altres han passat a disposició judicial. És la segona pastera que es localitza aquest cap de setmana a prop de la costa de Granada.

stats