Cinc vianants han perdut la vida a Barcelona des de començament d'any, pels sis que van morir el 2015

Tres d'aquestes víctimes s'han produït en punts de concentració d'accidents, mentre que l'any passat en aquestes mateixes zones n'hi va haver dues, incloent-hi conductors

Una dona de 43 anys ha mort aquest divendres al matí després de ser atropellada per un camió a l'alçada del carrer Pau Claris amb Rosselló, al districte de l'Eixample.

Es tracta d'una vianant que es desplaçava amb una cadira de rodes elèctrica. La Guàrdia Urbana investiga les causes de l'accident.

Una hora després, cap a les 12.40, una altra dona de 87 anys d'edat ha mort atropellada també per un camió a l’alçada de la plaça Antonio López a la cantonada amb el passeig de Colom, al districte de Ciutat Vella.

És el quart vianant en dues setmanes que mor a Barcelona a causa d'un atropellament. Dos d'ells també eren avis que superaven la vuitantena.

Mal inici del 2016

Les quatre víctimes mortals d'aquestes últimes setmanes se sumen a l' atropellament de Muriel Casals a finals de gener. D'aquesta manera, en menys de quatre mesos del 2016 ja han perdut la vida cinc vianants, mentre que en tot l'any passat en van morir sis.

És especialment significatiu que tres dels cinc sinistres, incloent-hi el de l'exdiputada de Junts pel Sí, hagin passat en llocs que l'Ajuntament té marcats com a punts de concentració d'accidents. En aquestes localitzacions van morir dues persones l'any passat, una menys que enguany. Les cantonades de Gran Via amb Borrell, Pau Claris amb Rosselló i la plaça Antonio Lopez són les zones de concentració on enguany hi ha hagut víctimes mortals.

L'Ajuntament de Barcelona va marcar, aquest mes de gener, els punts de la ciutat on hi havia hagut un nombre més alt accidents de manera més reiterada. Durant tot el 2015 es van produir 931 accidents en aquests punts, un 10,23% del total. Es consideren zones de concentració d’accidents aquelles on hi ha hagut més de 10 sinistres en una distància de 15 metres entre ells en un any.