El president del Círculo Ecuestre a Trias: "Que no et despisti l'independentisme"

Borja García-Nieto demana a l'alcalde en un dinar que el debat sobiranista "no afecti el destí de la ciutat". Trias defensa que CiU farà la "revolució del sentit comú"

"Que no et despisti l'independentisme". Aquesta ha estat la petició que ha fet el president del Círculo Ecuestre, Borja García-Nieto, a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en un dinar amb els socis de l'entitat. García-Nieto ha demanat que el debat sobiranista "no afecti el destí de la ciutat" i ha considerat que Barcelona hauria de ser cocapital d'Espanya.

"La Barcelona metropolitana sobrepassa qualsevol concepte independentista", ha reivindicat.

Trias: "Nosaltres volem fer la revolució del sentit comú"

En la seva intervenció, Trias ha afirmat que el problema no gira al voltant de la independència, sinó en que "hi ha gent vol que siguem més dependents". "Quin grau de dependència estem disposats a suportar?", ha preguntat. A més, l'alcalde ha defensat que el problema "no és Madrid", sinó que Barcelona "competeix amb el món". 

En relació a les eleccions municipals del proper 24 de maig, Trias ha afirmat que "hi ha gent que vol fer la revolució destructiva, nosaltres la del sentit comú" i ha aprofitat per reivindicar la necessitat d'un govern fort. "Treure majoria absoluta és molt difícil, però espero tenir un bon resultat", ha afegit. Trias -que s'ha mostrat convençut que guanyarà les eleccions- ha defensat que a la propera legislatura serà "més fàcil" fer acords ja que "no tothom està per la destrucció".

Trias també ha parlat del turisme -un dels temes estrella de la futura campanya- i ha anunciat que "es podrien establir mesures que beneficïin els barris amb un major ús turístic". L'alcalde no ha especificat com seran les mesures i de quina manera s'aplicaran, però ha parlat d'"ajuts, descomptes o bonificacions en serveis" pels veïns.