Ciutadans veu "una crida desesperada" en la carta de Colau a Bosch

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, reitera la crida a ERC per entrar al govern

La  carta oberta que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat avui al cap de files d'ERC a la ciutat, Alfred Bosch, a través de l'ARA, per seduir-lo a entrar al govern del "canvi",  està portant cua en l'actualitat municipal.  El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament, Paco Sierra, per exemple,hi veu una "crida desesperada". Sierra ha defensat que fa un any que Colau rep el suport de les forces d'esquerra, i ha assegurat que en l'últim ple extraordinari es "va viure un esperpent polític" per les discrepàncies entre ERC i PSC. I això, segons la seva opinió, genera inestabilitat.

"El mandat que vam tenir a les passades eleccions municipals és arribar a pactes i acords entre totes les forces polítiques, entre diferents signes i representativitat", ha detallat Sierra, que h a criticat el govern municipal per excloure Ciutadans i CiU de les converses diàries amb els grups municipals, i de recolzar-se en partits d'esquerra amb conflictes latents.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reiterat, d'altra banda, la crida de l'alcaldessa als republicans perquè entrin en govern ampli. Pisarello ha assegurat que "si cal reconfigurar l'organització del govern, el govern està disposat a fer-ho" per aconseguir un pacte amb les forces d'esquerres del consistori que inclogui les màximes possibles, entre elles PSC i ERC.

"Qualsevol tipus d'acord, qualsevol contraproposta que impliqui incorporar a PSC, ERC i la CUP i que exigeixi una reconfiguració interna del govern, el govern està disposada a fer-la", ha insistit preguntat en declaracions als periodistes en una visita a una escola bressol al costat al regidor Agustí Colom.

"Continuarem emplaçant a les forces polítiques d'esquerres. La CUP ja va dir que no volia entrar al govern municipal, tot i que té les portes obertes, i a ERC li demanem que es replantegi la qüestió, perquè la voluntat del govern és aconseguir un front d'esquerres el més ampli possible ", ha reiterat.

"Res tancat"

El tinent d'alcalde ha recordat que les converses amb el PSC estan avançades, però ha remarcat que "no hi ha cap acord tancat, i qualsevol iniciativa que tendeixi a ampliar aquest acord serà atesa pel govern municipal". " Tot el que s'ha dit és imprecís. No hi ha res tancat encara", ha sostingut Pisarello, que ha dit que es parla de moltes versions diferents de configuració del govern i que cap s'ajusta a la realitat.