"La Clara es queda": aturen el desnonament de la família afectada per l'estafa de BB Serveis

Fa un mes va denunciar a l'ARA que la feien fora de casa mentre el seu marit i el seu fill batallaven contra el càncer

La Clara Souto i la seva família havien de ser desnonats demà a les 10.30 del matí. La seva mare, Consuelo Pereiro, va morir de sarna a la residència Montemar de Cambrils (Baix Camp), durant la gestió de BB Serveis, una empresa que va estafar 34 milions d’euros a administracions i treballadors i que va deixar més de 750 avis en condicions infrahumanes. A ella, que n’era treballadora –netejava lavabos al centre comercial Port Halley–, l’empresa la va deixar al carrer amb una hipoteca que no va poder pagar. El 2014 el banc va posar el seu pis a subhasta, i des d’aleshores només ha rebut males notícies. Al seu fill i al seu marit malalts de càncer –un limfoma de Hopking i un càncer de colon–, se li suma la cura 24 hores al dia de la seva sogra, de 89 anys i amb una malaltia degenerativa.

La Clara  va denunciar la seva situació a l’ARA i va recórrer l’ordre de llançament, però el jutjat de Vila-seca va denegar-li l’aturada del desnonament, al·legant que no podia adherir-se a la llei d’emergència social de 2015 perquè el seu pis s’havia posat a subhasta el 2014. Al llarg del cap de setmana la plataforma  Afectados BB Serveis i la PAH Reus han posat el crit al cel a les xarxes a través de la campanya #ClaraSeQueda, i aquest matí la PAH s'ha aplegat davant l’Ajuntament per exigir que s’aturés el desnonament.

L’ARA s'ha posat en contacte amb el consistori aquest matí, i fonts municipals han assegurat que estaven estudiant el cas i que fa temps que treballen per intentar trobar una solució a la família. Unes hores després, les mateixes fonts han informat a aquest diari que Benestar Social ha acordat finalment amb el jutjat aplaçar el desnonament fins al setembre, per tal de tenir temps de trobar-los un pis pont, a l'espera que puguin entrar a la mesa d'emergència i accedir a un pis de lloguer social, una decisió que també li han comunicat a la Clara. "Estic més tranquil·la", assegura després d’una setmana amb els nervis a flor de pell. Ara portarà la seva sogra a una residència i esperarà que, d’aquí a setembre, l’Ajuntament compleixi la seva promesa.

"La vida s'ha acarnissat amb nosaltres": la història completa de la Clara i la seva família