Societat 08/05/2012

Els dissenys de Rosa Clará realcen la feminitat del model androgin Andrej Péjic

La dissenyadora catalana escull un model masculí per presentar una col·leció amb tons roses, verds o blaus cels i amb línies més rectes

Efe
2 min

BarcelonaLa dissenyadora Rosa Clará ha apostat per llançar un missatge innovador i avantguardista amb l'elecció del model androgin Andrej Péjic per lluir dos dels seus vestits de núvia més femenins, durant la desfilada d'obertura de la Passarel·la Gaudí Núvies, aquest dimarts al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

"Nosaltres sempre hem volgut revolucionar una mica el sector i per això hem elegit un model ambigu, que està a totes les passarel·les internacionals, summament femení, que ens aporta un missatge de modernitat i que llueix molt bé la nostra roba", ha explicat Clará sobre Péjic, que desfila per primera vegada a Espanya.

Aquest 'top model' serbi de 20 anys criat a Austràlia i 'musa' de Jean Paul Gaultier ha confessat que se sent "especial" amb els vestits de núvia de Rosa Clará, encara que a ell no li entusiasmi gaire vestir-se de casament, però assumeix que la seva presència aporta la part més 'cool' i l'expectació més gran de la desfilada.

Aquest petita transgressió de Rosa Clará no li ha impedit presentar una col·lecció que exalça la feminitat, en la qual predominen els tons pastel en rosa, verd aiguamarí o blau cel, que s'allunyen del tradicional color blanc, als quals denomina "cupcake". La desfilada ha exhibit molts vestits de núvia amb prisats artesanals, realitzats en gasa i tul de seda, amb un aire molt vaporós i lleuger i bastantes flors brodades sobre organdí que donen molt color a les peces.

Les tres línies diferenciades per les quals ha optat Clará es basen en els vestits de ras molt caiguts, els setinats de seda de línies rectes i les faldilles combinades amb flors o plomes.

Com a accessoris, Clará proposa arracades amb pedres de colors, diademes a joc amb els tons dels vestits i jaquetes de flors i estoles de plomes en els mateixos tons que la col·lecció.

La desfilada ha exhibit un total de 45 vestits de núvia al cos de 35 models, dels quals dos els ha lluït el model androgin Andrej Péjic, que ha obert la passarel·la amb un vestit rosa pastel.

Clará, que acaba de llançar vestits de comunió, ha comentat a Efe que la seva empresa ha finalitzat l'any "amb números positius", gràcies al fet que la seva aposta pel mercat internacional es va iniciar fa anys, i estan obrint botigues "pràcticament a tot el món". No obstant això, la dissenyadora no és aliena a la crisi del sector i reconeix que, en els últims quatre anys, ha descendit un 15 per cent el nombre d'enllaços nupcials.

stats