SOCIETAT
Societat 06/05/2011

Cleries i Capdevila, embrancats de nou pels 30.000 expedients de la dependència perduts

El conseller de Benestar i Família diu que els arxius estaven “al magatzem d'una gestoria d'Igualada” mentre que la seva predecessora li contesta escandalitzada que “tots els expedients estan centralitzats a la seu del departament”

Redacció
2 min
Cleries i Capdevila durant el traspàs de carteres

BarcelonaEl conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i la seva predecessora al càrrec, Carme Capdevila, han tornat a protagonitzar una encesa discussió a l'antena de Catalunya Ràdio i que tenia com a teló de fons els gairebé 30.000 expedients que Cleries diu que ha trobat abandonats “a l'habitació dels mals endreços”. L'actual conseller ha explicat aquest divendres que els expedients estaven “a un magatzem d'una gestoria d'Igualada” cosa que Capdevila ha negat amb un sonor “per l'amor de Déu”. “Tots els expedients estaven centralitzats a la seu del departament” ha afirmat Capdevila, que manté que “el conseller ens continua enganyant”.

“Ningú ens va parlar d'aquests arxius”. Aquesta és l'afirmació del conseller Cleries, que explica que quan va entrar al departament “hi havia unes reclamacions de gent que no trobava els seus expedients”. Analitzant els casos, segons Cleries, es va comprovar que, davant la manca de resposta oficial, “ hi ha persones que ja han fet una altra sol·licitud, altres persones estan esperant i altres ja han mort”. Segons el conseller, els expedients “que no s'han tramitat” estan ja escanejats i en mans de les delegacions territorials perquè trobin els interessats.

“Jo no vaig amagar cap expedient, no sé de què m'està parlant” ha estat la resposta de Capdevila, molt molesta. L'exconsellera ha demanat “formalment” a Cleries que li doni “l'oportunitat de veure aquests expedients” que ella continua mantenint que no existeixen. “Entenc que no són expedients, són reclamacions”, ha explicat Capdevila. Segons l'anterior responsable del departament es tracta de demandes per revisar el grau de dependència o de retards en el pagament i “la gran majoria ja s'han resolt amb la tramitació de l'expedient encara que no hi hagi una resposta directa a l'interessat”. “El senyor Cleries tenia la informació, tot i que durant el traspàs va deixar-me plantada per atendre els mitjans”, ha etzibat Capdevila al conseller. “Sóc la primera interessada en què tot es clarifiqui. Vull arribar fins al final, i si m'equivoco, demanaré perdó”, ha sentenciat l'exconsellera.

Polseguera

Després que el cas hagi saltat a la llum pública, Cleries ha explicat que ell no buscava “cap polseguera” i que volia resoldre el tema en privat però en veure's interpel·lat al Parlament, va explotar. “Si vaig al Parlament i em diuen que estic paralitzat, contesto que estic posant ordre en aquests expedients i en altres coses”, es defensa el conseller, que assegura que dimecres el Síndic de Greuges ja va assenyalar el problema al Parlament.

stats