POLÍTIQUES SOCIALS
Societat 27/01/2011

L'Estat retalla les aportacions en política social i la Generalitat titlla la tisorada de "greu"

La Generalitat patirà una reducció dels recursos procedents de Madrid en matèria social. El conseller de Benestar Social i Família diu que la retallada no afectarà el desplegament de la llei de la dependència

Redacció / Efe
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La Conferència Sectorial d'Afers Socials no ha estat satisfactòria per a Catalunya. La retallada del govern central en polítiques socials obligarà la Generalitat a fer números. La reducció dels diners procedents de l'Estat per al 2011 patiran una davallada: es passarà dels 13 milions d'euros previstos a poc menys de 12 milions.

El conseller de Benestar Social i Família de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha mostrat avui "preocupació" i "disconformitat" amb la tisorada feta per Madrid. Després de participar en la reunió a Madrid, en la qual s'ha estudiat la proposta de crèdits als programes 2011, les subvencions del govern a famílies i infància, i les activitats de l'Any Europeu del Voluntariat, Cleries ha dit que la reducció de recursos en polítiques socials "és greu". El conseller considera que els recursos que reben les comunitats "són inferiors per fer front a una necessitat social emergent" i ha puntualitzat que la retallada a Catalunya és d'1,3 milions d'euros.

Cleries ha posat de manifest que les polítiques socials s'atenen "en primera línia" des de les administracions locals i ara s'ha posat de manifest que l'Estat redueix aquestes partides, per la qual cosa les comunitats han de respondre davant els ciutadans. El conseller també ha assenyalat que la resposta dels consellers de les comunitats autònomes a la reducció pressupostària ha estat "molt unitària" en la Conferència Sectorial, en considerar que "aquest camí no és bo per donar solucions en un moment de crisi econòmica".

El titular de Benestar Social i Família ha concretat que les retallades no afecten cap prestació de la llei de la dependència sinó als serveis socials bàsics que es presten des dels ajuntaments, que és la primera línia d'atenció a les persones. "Si anem reduint aquests recursos econòmics resulta que estem posant una pressió excessiva en l'administració local", ha puntualitzat Cleries, abans de remarcar que els drets socials es queden en "drets virtuals, però no reals".

stats