Societat 28/05/2012

Cleries: "A Madrid hi ha impostos dels catalans que anirien destinats a discapacitats i que s'invertiran en altres coses"

El conseller de Benestar Social i Família assegura a 'Els matins de TV3' que la Generalitat podria "mantenir el pressupost de Benestar si l'Estat complís amb les partides que no està pagant"

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, manté el pols amb el govern espanyol. L'endemà de 'La Marató per la pobresa', ha assegurat en una entrevista a TV3 que la Generalitat "podria mantenir el pressupost de Benestar si l'Estat complís amb les partides que no està pagant". "No estem disposats a seguir amb aquesta asfíxia social", ha advertit a 'Els matins de TV3'.

La tensió no és només pels ajuts a la pobresa, sinó també per les retallades a les entitats socials d'ajut als discapacitats, que ja van provocar una protesta massiva la setmana passada a Barcelona. Cleries ha assegurat que "a Madrid hi ha uns impostos dels catalans que anirien destinats a discapacitats i que s'invertiran en altres coses".

L'endemà de 'La Marató per la pobresa' a TV3 i Catalunya Ràdio, que va recaptar més de 4 milions d'euros i que encara té oberts els comptes per fer-hi aportacions, el conseller ha dit que "en un moment excepcional calen respostes excepcionals", i per això ha felicitat "TV3, Catalunya Ràdio i els voluntaris". També ha assegurat que "ens hem de sentir orgullosos perquè l'objectiu era conèixer la realitat i fer pedagogia".

També ha recordat que ha anunciat a Madrid que la Generalitat "anirà als tribunals perquè no anem a mitges amb l'Estat en la llei de la dependència". "La Generalitat, una vegada més, fa un esforç superior perquè l'Estat no està complint".

I de cara a la declaració de renda, ha convidat tothom "que marqui la casella de finalitats socials, que no és incompatible amb la de l'Església".

stats