AJUTS SOCIALS
Societat 02/03/2011

L'Estat pagarà la part que li correspon dels ajuts de la llei de la dependència de 40.000 catalans

La Generalitat qualifica de positiva la trobada bilateral. A Catalunya, hi ha 55.000 grans dependents i dependents severs que esperen ser atesos

Acn
1 min

MadridEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha reunit aquest dimecres amb la ministra de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, per tractar diversos temes d'agenda comuna després del canvi de govern. En primer lloc, les dues administracions han aclarit un decalatge de xifres de persones reconegudes amb el subsidi de dependència. Segons el Govern, dins la dependència gran i severa, 155.000 reben l'ajuda però a l'Estat només li consta l'existència de 115.000. Per tant, la Generalitat s'està fent càrrec de pagar tot el subsidi als 40.000 restants. Generalitat i govern central han acordat unificar xifres perquè no es repeteixi un cas similar.

A Catalunya, en el grup de grans dependents i dependents severs, no reben la prestació 55.000 ciutadans perquè no han estat valorats. A 33.000 persones, se'ls ha exhaurit el termini de sis mesos per fer la valoració. Aquest darrer grup són la prioritat perquè estan fora de termini. El conseller ha valorat molt "positivament" la trobada perquè s'ha afrontat des del "diàleg" i la "voluntat de cooperar"

stats