SOCIETAT
Societat 02/05/2011

Cleries assegura que el "petit" ajustament de Benestar tindrà la mínima afectació social

El conseller de Benestar Social i Família ha admès que caldrà "prioritzar recursos"

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha afirmat que el "petit" ajustament que haurà de fer el departament de Benestar Social i Família tindrà la mínima afectació social. Cleries ho ha dit després que el president parlamentari de CiU, Oriol Pujol, afirmés que la retallada no anirà més enllà del 10% en Salut, Ensenyament, Benestar Social i Interior. Cleries ha explicat que s'estan ultimant els pressupostos i que es treballa perquè hi hagi "el mínim impacte possible" en els sectors més necessitats, per això caldrà "prioritzar recursos". Cleries també ha contestat a l'Estat que si no paga a Catalunya el fons de competitivitat, és "impossible" assolir les seves exigències de dèficit.

El conseller ha explicat que darrerament ha mantingut una reunió amb el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, per tractar els pressupostos i ha reiterat que l'ajustament que es farà serà menor en els àmbits de política social.

Cleries ha dit que s'està treballant perquè els impactes, "els pocs que pugui haver", tinguin "menys incidència" entre els sectors més necessitats. El conseller ha assegurat que ell no té cap intenció de fer retallades però ha afegit que "la realitat imposa", per la qual cosa s'haurà de fer "un petit ajustament". A més, ha declarat que es busca que la retallada estigui "relativament consensuada".

Ha assegurat que el Govern té uns compromisos "ferms" en matèria social. Per últim, el conseller ha dit que el que no es pot fer és fer actuacions polítiques sense disposar dels diners necessaris ja que, si no, després es deixen "forats", com ha criticat que va fer l'anterior Govern en la legislatura passada.

stats