Successos
Societat 09/01/2012

Cleries també atribueix el repunt de violència domèstica a l'època de vacances

Tal com va fer Puig la setmana passada, apunta al factor de les festes per descartar que l'augment de crims masclistes sigui una tendència de l'any

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha coincidit avui amb el titular d'Interior, Felip Puig, a atribuir a l'època de vacances d'hivern el repunt de violència de gènere registrat aquest inici d'any 2012.

Cleries ha apuntat que el major contacte familiar que es produeix en aquestes festes pot fer aflorar "determinades crisis latents" i provocar un increment dels casos violents. Per això, ha destacat la importància de treballar en la prevenció per poder actuar de seguida que sorgeixen els primers indicis de crisi familiar. "Millor equivocar-se en la prevenció que no quan ja no hi ets a temps", ha dit.

El conseller ha admès que els tres casos de violència de gènere confirmats, a més d'una altra mort violenta d'una dona, aquest mes de gener, generen "preocupació" en els responsables de l'administració catalana, però ha assenyalat que "no té per què ser una tendència de l'any", sinó un repunt puntual lligat a les festes.

stats