SOCIETAT
Societat 08/09/2011

Cleries: "Les llengües són per comunicar-nos i per entendre'ns, no per dividir-nos"

El conseller de Benestar Social i Família reivindica l'aprenentatge del català com a instrument d'integració de la immigració. El departament i l'Obra Social de La Caixa han presentat un nou material d'alfabetització en català per a nouvinguts

Joan Serra
1 min
El conseller Josep Lluís Cleries i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa / ACN

BarcelonaEn plena polèmica per l'atac al model d'immersió lingüística a les escoles catalanes, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha fet una defensa aferrissada del català com a eina imprescindible per a la integració dels immigrants. "Les llengües són per comunicar-nos i per entendre'ns, no per dividir-nos", ha expressat Cleries.

El conseller, que gestiona les polítiques d'immigració del Govern, ha manifestat la voluntat que, després de l'alfabetització, els nouvinguts puguin seguir el procés d'aprenentatge en català. "No volem un país d'espectadors, volem un país de protagonistes", ha afirmat Cleries, que ha recordat que l'aprenentatge de la llengua és bàsic per assolir la igualtat d'oportunitats. "Fem un nosaltres comú, i posem la llengua i la cultura, el nostre bé més preuat, a disposició de tothom", ha subratllat el titular de Benestar Social i Família.

Cleries ha fet aquestes declaracions en la presentació aquest dijous d'un nou material per alfabetitzar en català persones adultes d'origen estranger. El programa, anomenat Lletres per a tothom, està promogut pel Govern i compta amb el suport de l'Obra Social de La Caixa. Es tracta d'unes maletes que inclouen un mètode d'aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l'alumnat. Les maletes es repartiran als ajuntaments i entitats formadores que tenen una oferta estable de cursos d'alfabetització de persones estrangeres. Un total de 331 alumnes de 18 municipis han participat aquest 2011 en aquests cursos de la direcció general per a la Immigració. Un 80% dels alumnes són dones d'origen marroquí.

stats