Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Cleries confirma que les famílies que ingressin fins a 12.000 euros podran rebre els ajuts per tenir fills

Tots els grups de l'oposició critiquen que el conseller no hagi concretat noves actuacions per combatre la pobresa en la seva compareixença al Parlament

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries , ha anunciat avui que la renda màxima anual per poder accedir a les noves ajudes de 650 euros per naixement, adopció o acollida d'un fill, la universalitat de la qual va derogar temporalment per estalviar pressupost, serà de 12.000 euros. El conseller ha aportat aquesta xifra, que ha elevat respecte als 8.000 euros que inicialment va plantejar com a límit màxim, en la seva compareixença a la Comissió Parlamentària de Benestar, Família i Immigració a petició del PSC per abordar la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, que està creixent a causa de la crisi econòmica.

Cleries ha detallat que unes 8.800 famílies es beneficiaran d'aquestes ajudes aquest any, ha afirmat que es tracta "d'una important mesura per garantir l'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat" i ha destacat que la xifra de la renda anual màxima ha estat fixada després d'escoltar les entitats socials que treballen amb famílies amb problemes d'exclusió. El límit de 12.000 euros anuals per poder accedir a aquestes ajudes serà per a unitats familiars de fins a tres membres, mentre que aquest límit s'incrementarà en un 30% per cada membre més de la unitat familiar si és superior a tres. En el cas que un dels membres de la unitat familiar sigui discapacitat s'aplicarà la ponderació corresponent a un membre més, igual que en el cas de famílies monoparentals.

Tots els grups de l'oposició han criticat que el conseller Benestar Social i Família no hagi aportat novetats en la lluita contra la pobresa. Li han retret a Cleries que s'hagi limitat a detallar el que ja preveuen els pressupostos.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de