SOCIETAT
Societat 13/04/2012

Cleries condemna el presumpte assassinat d'un nadó a Esplugues de Llobregat

El conseller de Benestar Social i Família ha expressat el seu condol a la família i ha reiterat el seu compromís en la lluita contra la vulneració dels drets dels infants

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha condemnat enèrgicament el presumpte assassinat d'un nadó d'onze mesos a Esplugues de Llobregat. Els Mossos d'Esquadra ja han detingut la mare del nadó i la seva parella com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi intencionat. Cleries ha expressat el seu condol a la família de la víctima i ha reiterat el seu compromís en la lluita contra la vulneració dels drets dels infants. El conseller ha dit que són el col·lectiu més vulnerable, motiu pel qual el país ha de garantir-ne l'atenció i la protecció. "Fets com aquest ens consternen a tots i hem de treballar i unir esforços, Govern i societat, per no reviure'ls mai més", ha declarat.

Els fets es remunten a dimarts passat, quan el nen va ser traslladat molt greu a un centre hospitalari, on van intervenir-lo d'urgència. Arran de la gravetat de les lesions que presentava, el bebè va morir ahir al mateix hospital. Lucas S. G., de 22 anys, va ser detingut el passat 11 d'abril, mentre que la mare de la criatura –Tamara R. D., de 25 anys–, ha estat arrestada aquest matí. Està previst que els dos detinguts passin demà a disposició judicial.

El conseller Cleries ha recordat que hi ha diverses vies per denunciar o comunicar la sospita d'un maltractament, desemparament o risc per a un menor. Entre d'altres, es disposa del telèfon gratuït Infància Respon (900300777) i la bústia de correu 'infanciarespon.bsf@gencat.cat'.

stats