Societat 27/09/2011

Cleries assegura que buscarà "solucions" per reduir a un mes l'ajornament dels pagaments a les residències

El conseller llança un "missatge de tranquil·litat" i garanteix que "abans de final d'any" s'haurà "normalitzat" la situació

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assegurat aquest dimarts que la decisió d'ajornar durant dos mesos el pagament a les residències concertades es deu a una "situació puntual de tresoreria" i ha dit que el Govern buscarà "solucions" per intentar que la mesura només afecti al pagament del setembre. "Intentarem que a l'octubre no es produeixi", ha dit Cleries una estona abans de la reunió que amb caràcter extraordinari mantindrà amb les entitats socials amb l'objectiu de traslladar-los un "missatge de tranquil·litat". El conseller ha dit que només es tracta de "posposar" el pagament i que abans de final d'any "tothom haurà cobrat" i haurà "normalitat la seva situació". En la mateixa línia del conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, el conseller de Benestar ha atribuït la situació que ha obligat a ajornar aquests pagaments a una "qüestió de tresoreria" i ha garantit que és "transitòria i temporal".

Cleries ha assegurat que va comunicar "immediatament" i "amb tota la rapidesa" a les entitats quina era la situació i que, donada la "inquietud" generada, ha decidit reunir-s'hi aquest vespre de forma extraordinària per transmetre un "missatge de tranquil·litat" i per traslladar-los que intentaran buscar solucions perquè les entitats i patronals que treballen en aquest àmbit "ho notin el menys possible".

En aquest sentit, el conseller ha garantit la voluntat del Govern de trobar una solució per mirar que l'ajornament dels pagament no s'hagi de produir durant dos mesos, setembre i octubre. "Intentarem millorar la situació perquè no tingui els efectes que hem anunciat", ha dit, "perquè creiem que hem de buscar solucions i les trobarem". Cleries ha afegit que miraran de "buscar solucions especialment per a l'octubre" per intentar que la situació actual "no es produeixi".

A més, el conseller ha assegurat que només es tracta de "posposar" els pagaments, "en cap cas és una altra cosa", i que "abans de final d'any tothom haurà cobrat i haurà normalitzat la seva situació".

stats