Societat 27/03/2012

El Clínic de Barcelona, l'hospital més ben valorat pels metges

Els més de 280 metges especialistes enquestats per l'OCU coincideixen que és el centre mèdic que ofereix les millors atencions sanitàries a pacients amb problemes de salut greus

Efe
1 min

BarcelonaL'Hospital Clínic de Barcelona és el centre sanitari més ben valorat pels metges especialistes, seguit del de la Vall d'Hebron, també a Barcelona, i del de La Paz, a Madrid.

Són algunes de les conclusions que s'extreuen d'una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a més de 280 metges especialistes d'arreu d'Espanya per saber quins són, segons la seva opinió, els hospitals que ofereixen les millors atencions sanitàries a pacients amb problemes de salut greus.

Segons l'estudi, l'Hospital Clínic és el més ben valorat en 6 de les 13 especialitats (neurologia, aparell digestiu, nefrologia, urologia, oncologia, endocrinologia, cardiologia, pediatria, ginecologia –sense tenir en compte embarassos ni parts–, oftalmologia, cirurgia ortopèdica-traumatologia, otorinolaringologia i pneumologia).

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona) i l'Hospital Universitari de La Paz (Madrid) apareixen entre els 10 millors de l'Eestat en totes les especialitats. Així, Madrid i Barcelona tenen els hospitals amb més reputació entre els especialistes, a molta distància de la resta de ciutats espanyoles.

Dels 784 hospitals valorats en l'enquesta, els metges especialistes només en van citar un 19%. Arran d'aquests resultats, l'OCU considera que és necessària més transparència respecte als nivells de qualitat de l'assistència sanitària rebuda als hospitals.

stats