NOU MODEL SANITARI
Societat 06/04/2011

El Clínic retalla 24 milions del pressupost i podria acomiadar 450 persones

L'hospital Clínic retallarà 24 milions d'euros del pressupost i podria acomiadar 450 persones, segons ha denunciat avui el comitè d'empresa després de reunir-se amb la direcció de Recursos Humans, que els ha comunicat verbalment les mesures del pla de xoc preparades per reduir despeses

Acn
2 min

BarcelonaSegons ha informat Alberto Sancho, membre del comitè i responsable de la federació de sanitat de CGT de Catalunya, també tancaran a partir de maig, i de forma definitiva, cent llits de l'hospital, el servei d'urgències del carrer València, que atén a l'any 16.000 visites, i els quiròfans a la tarda, fet que suposa unes 1.800 intervencions menys.

A més, a l'estiu es tancaran 120 llits al juliol, 257 a l'agost i uns 90 al setembre, que se sumaran al centenar que desapareixen de forma definitiva, cosa que per als sindicats suposa una reducció de la qualitat assistencial que es traduirà en un increment de les llistes d'espera.

Sancho ha explicat que dels 24 milions menys, del pressupost de 490 milions que fins ara tenia el centre, cinc es redueixen del capítol de personal i afectaran treballadors eventuals i interins.

A més, se'ls ha demanat que es negociïn aspectes com el gaudis de les vacances, per fer que coincideixin amb els mesos de menor activitat i una reducció dels dies de descans, entre altres qüestions.

Aquesta negociació, que des del sindicat s'ha anunciat que no serà tan fàcil com quan se'ls va rebaixar el sou un 5%, està condicionada pel possible acomiadament de 450 persones, un reducció de personal que es faria de forma proporcional entre els diferents col·lectius. El 35% afectaria els metges i el 65% la resta de la plantilla.

Sancho ha anunciat també que a més dels 24 milions de despesa, hi haurà un descens del pressupost en farmàcia que no s'ha quantificat, i que a més de la reducció de llits i activitats es retallaran unes altres despeses que afectaran el menjar, el canvi de llençols i el consum energètic, entre d'altres.

El tancament del servei d'urgències suposarà que l'hospital haurà de sumir l'activitat i ja s'ha anunciat que en el Clínic només s'atendrà els ciutadans que el tinguin assignat com a centre de referència, fet que per a la representació social vulnera el principi de l'elecció de centre.

stats