Societat 27/06/2013

Clonen un ratolí a partir d'una gota de sang

Investigadors japonesos asseguren que el procediment salvarà espècies que estan en perill d'extinció

Ara
1 min
Els científics asseguren que la nova tècnica permetrà salvar espècies en perill d'extinció

Barcelona"L'estudi següent mostra clarament que es poden produir còpies genètiques de ratolins a partir d'una gota perifèrica de sang de donants vius". Així resumeixen uns científics japonesos la fita d'haver clonat un ratolí a partir d'una única gota de sang a la web de la revista 'Biology of Reproduction'.

Un fet important, no tan sols perquè per primera vegada s'aconsegueix clonar amb una quantitat tan petita de sang, sinó també perquè la sang prové de la cua, una zona "perifèrica" o, dit en altres paraules, de fàcil accés.

La pràctica s'anomena transferència nuclear de cèl·lules somàtiques –SCNT, per les seves sigles en anglès– i, segons la web de la BBC, consisteix a transferir el nucli d'una cèl·lula –d'un cos adult– a un òvul sense fertilitzar al qual prèviament se li ha eliminat el nucli. L'equip japonès també va fer els experiments de clonació a partir dels nuclis de cèl·lules blanques de la sang, les quals havien sigut isolades prèviament.

Els investigadors asseguren també que l'SCNT s'aplicarà per "rescatar animals infèrtils" o els que estan en perill d'extinció, els quals posseeixen "recursos genètics inestimables".

stats