Societat 08/08/2011

Còctels i jazz al Milano

El Milano Cocktail Bar estrena avui el primer Jazz & Cocktails Festival, que fins al 18 d'agost programarà trios de jazz, entre els quals destaquen els liderats per Andrea Motis i Josep M. Farràs.

Marta Salicrú
2 min
Classicisme Milano és una cocteleria clàssica, com clàssic és el jazz que se sentirà al Jazz & Cocktails Festival.

Barcelona.La cocteleria Milano, que va obrir fa quatre anys a la ronda Universitat de Barcelona, s'amaga, però no gaire, sota una veterana cafeteria. A més dels còctels, un dels atractius del local són les actuacions de jazz que s'hi fan a les tardes, però des d'avui i fins al 18 d'agost, el Milano augmenta l'oferta de música en directe amb el Jazz & Cocktail Festival, amb el qual amplien el format de les actuacions de duo a trio, i n'ofereixen dues sessions de dilluns a dijous, a les 21 h i 23 h.

"La idea del local és recrear un altre temps i un altre espai, el Milano recrea un club de Nova York als anys 40 o 50", explica Juanjo González, bàrman de la cocteleria. "I la millor banda sonora per a això és el jazz". En directe, diu, dóna a la proposta de la cocteleria "un afegit cultural i de glamur".

El veterà i la promesa

Entre la programació del Jazz & Cocktail, de tall clàssic, destaquen els noms de dos trompetistes, el veterà Josep Maria Farràs i la jove promesa Andrea Motis, en boca de tothom. "El seu concert està creant força expectació i ja tenim cinc taules reservades", afirma González.

"Jo he tocat diverses vegades amb ella i és fantàstica", explica el guitarrista David Mitchell, nord-americà establert a Barcelona, que a part de tocar en alguns dels trios del cicle s'ha encarregat de la programació amb el contrabaixista Nono Fernández. "Té molt de talent i coneix molt bé el repertori. Als concerts no fa servir partitures, ho té tot memoritzat, i també canta molt bé". Tot i el soroll que ha generat últimament, "no li ha pujat gens al cap", afirma Mitchell.

Pel que fa a Farràs, un dels grans noms del jazz català, diu Mitchell que "és un dels millors músics d'aquí, té un nivell altíssim tocant", i explica que el saxofonista nord-americà i compositor d'estàndards Benny Golson li va oferir que se n'anés amb ell a Nova York a tocar, però que Farràs va declinar l'oferta. "Estem parlant d'aquest nivell". Completen el programa els trios de Biel Ballester, Susana Sheiman i Xavi Maureta, entre d'altres.

stats