Colau destaca a Nova York el potencial creatiu de Barcelona

L'alcaldessa fa el seu primer viatge oficial al continent americà per participar en la preparació de la cimera Hàbitat III

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que aquest dies està de viatge oficial a Nova York –és el primer que fa al continent americà–, ha visitat aquest diumenge la fira NYCXDesign, on la capital catalana participa amb un estand organitzat conjuntament per la Barcelona Design Week, l'Ajuntament i Acció, i ha expressat el seu suport al potencial creatiu de la ciutat i a les pimes del disseny.

Colau ha assegurat que Barcelona "interessa al món", i que a la ciutat també li interessa ser-hi present, i ha destacat que Barcelona concentra un alt talent creatiu i és un lloc de referència per a dissenyadors, arquitectes, fotògrafs, il·lustradors i professionals de la creació i el disseny, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

"Tenim un distintiu de qualitat que hem de saber aprofitar i reforçar", ha insistit, i també ha dit que el consistori aposta per ajudar en la diversificació de l'economia de Barcelona, en què el sector del disseny i la creació tenen tot el potencial per ser un revulsiu, segons ella.

Colau ha recordat que a Catalunya hi ha unes 3.800 empreses en aquest àmbit, la majoria de les quals es concentren a la capital catalana, un sector que mou anualment uns 950 milions d'euros, i ha subratllat que els centres de formació de nivell superior que hi ha a la ciutat són una "palanca indispensable" per al posicionament i creixement del sector.

Aquest diumenge Colau també participarà en les audicions dels governs locals que s'organitzen com a preparació de la cimera Hàbitat III de l'ONU, que tindrà lloc a Quito (Equador) entre el 17 i el 20 d'octubre, i que té l'objectiu de definir la nova agenda urbana de les ciutats en habitatge i sostenibilitat.

L'alcaldessa anirà acompanyada pel primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que també intervindrà en una de les sessions de l'assemblea d'Hàbitat III, que serà inaugurada pel secretari general de la conferència, director executiu d'UN Habitat i exalcalde de Barcelona, Joan Clos.

Colau i Pisarello van arribar als Estats Units dissabte, poques hores després de fer públic l'acord per governar Barcelona de la mà del PSC. Un pacte que, els pròxims dies, hauran de validar les militàncies de les dues formacions.