L'equip de Colau demana a Sánchez que "abandoni la política de braços caiguts" amb els refugiats

El consistori ha ajudat 41 sol·licitants d'asil a aconseguir un contracte laboral

El tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens ha tornat a assenyalar avui el govern de Pedro Sánchez per demanar-li que "abandoni la política de braços caiguts iniciada pel PP" amb els sol·licitants d'asil. Ho ha fet durant l'avaluació del programa NAUSICA, que en 20 mesos ha atès 96 adults sol·licitants d'asil (que, comptant els menors familiars, arriben a 128 persones) en el dispositiu d'acollida, de les quals un 43% (41 persones) han aconseguit un contracte de feina. 

Asens ha demanat al govern "que canviï el rumb i cooperi amb les ciutats" i fins i tot ha impel·lit: "Si l'Estat no vol complir amb les seves obligacions, que ens doni els fons i ja ho gestionarem nosaltres". "El que no pot ser és que ells tinguin les competències, ells tinguin els fons i després ens deixin a les ciutats soles afrontant aquestes situacions", ha afegit. 

Com a regidor de Ciutat Refugi, Asens ha criticat el programa d'acollida del govern de Sánchez perquè el considera "rígid, centralista i amb moltes deficiències" i ha criticat que "deixa exclosos certs col·lectius com les persones que han sigut víctima de tortura". 

En contrast amb la crítica al govern estatal, creu que els resultats del programa NAUSICA són "esperançadors" i ha celebrat que aquest projecte, "més econòmic i eficaç que donar pensions per a l'habitatge", hagi ajudat a incrementar un 44,7% l'autonomia econòmica entre els beneficiats i un 49,5% l'autonomia social en 20 mesos. 

Asens, per últim, ha fet una "crida" perquè altres consistoris se sumin a projectes com aquests, tal com estan fent ciutats com Saragossa, València, Sant Boi, Sabadell i el Prat.