Colau defensa una aturada temporal del pla de la Rambla per estudiar-lo "amb lupa"

La regidora de Ciutat Vella vol començar a aplicar-lo el proper estiu

La regidora del del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha defensat una aturada temporal de la tramitació del pla especial de la Rambla per dotar la regulació d'una visió integral i per estudiar la via i els seus usos "amb lupa". En declaracions als periodistes després que CiU hagi criticat la intenció del govern d'Ada Colau de paralitzar-lo, Pin ha expressat que preveuen estudiar el pla per abordar-lo entre finals d'aquest any i principis del 2016 i començar a aplicar-lo el proper estiu.

Pin ha apostat per intervenir a l'artèria d'una forma integral que abordi els seus usos tant diürns com nocturns –són "dues Rambles diferents"– i que aprofundeixi en les relacions entre el Gòtic i el Raval. A més, considera necessari "veure a qui pertanyen la Rambla i els seus edificis i a quines activitats estan responent" i poder oferir als establiments altres alternatives i buscar espais per a usos ciutadans. La regidora aposta per reorientar el comerç i també la restauració en els casos que considerin necessaris, així com protegir els establiments emblemàtics, "sabent que el mercat decidirà".

També ha explicat que "hi ha molta feina feta que es pot aprofitar" i que la seva intenció és retocar part del text però no tornar a començar el procés, i ha considerat que poden arribar al consens amb els grups de l'oposició.

La regidora ha defensat que la Rambla és "prou emblemàtica i important per a la ciutat com per arribar i fer les coses de pressa i corrents, i cal mirar-ho amb calma i amb compte".