Colau es compromet a impedir l'hotel del Palau de la Música

El govern municipals se suma a la proposició d'ERC per reiterar el rebuig al pla urbanístic que preveia l'obertura d'aquest establiment

És un dels culebrons municipals dels últims anys. I de moment, i tot i la insistència dels veïns de Ciutat Vella, res no ha canviat. Ja el 2010 els grups de l'Ajuntament van aprovar per unanimitat deixar sense efecte la modificació urbanística que es va aprovar per fer possible l'hotel del Palau de la Música. Sis anys després, però, la necessària modificació del pla general metropolità que ha de permetre vetar el projecte encara no s'ha fet. En el ple d'aquest divendres, l'últim abans de l'aturada estival, ERC ha atacat amb duresa l'equip de l'alcaldessa,  Ada Colau, en entendre que ja podria haver iniciat aquest tràmit, i el govern municipal ha deixat clar que el seu objectiu és fer-ho i que s'hi està "treballant intensament". La proposició ha tirat endavant amb el vot a favor de tots els grups menys CiU i Ciutadans, que s'han abstingut.

La tinent d'alcalde de l'àrea d'Urbanisme, Janet Sanz, ha remarcat, però, que per tirar endavant l'operació cal, també, el vistiplau del Govern, que ha d'acceptar que les finques requalificades tornin a considerar-se equipaments. I, per això, ha demanat complicitat al mateix Bosch per aconseguir que la Generalitat faciliti el tràmit.

Abans, el cap de files d'ERC havia avisat l'equip de Colau que podia "passar a la història com el govern que havia permès hotels de delinqüents confessos", en referència al projecte que impulsa Núñez i Navarro al Rec Comtal i al mateix hotel del Palau. "Han de complir allò que van prometre que farien", ha advertit.

Les seves paraules han estat titllades pel portaveu de Ciutadans com una "explosió de demagògia". El grup taronja ha remarcat que la intenció de revocar la qualificació urbanística de les finques on es va projectar l'hotel ja es va aprovar i que, per tant, ara el que cal no és tornar a pronunciar-se en aquest sentit, sinó aplicar-ho.

CiU, al seu torn, ha considerat que  les sentències ja han reconegut que els tràmits tècnics que va fer l'Ajuntament per permetre l'hotel van ser correctes. "Ni volem ni deixem de voler un hotel aquí", ha assegurat el regidor Jordi Martí.