Colau convoca una taula per declarar l'emergència climàtica

El govern municipal vol sumar-hi entitats, Generalitat i Estat

Barcelona vol començar a desenvolupar mesures per combatre l'emergència climàtica. El primer pas serà convocar una taula de la qual es vol que formin part un miler d'entitats, els grups municipals i representants del Govern i l'Estat i que tindrà l'objectiu de declarar la situació de crisi climàtica i consensuar les mesures a adoptar i la manera com es desplega el pla Clima. "Hi arribarem amb una proposta", ha detallat avui la tinent d'alcalde Janet Sanz, que ha concretat que una de les potes a encarar serà la gestió dels plàstics. "Ho hem de fer junts com vam fer el pla Clima", ha considerat. La trobada està prevista per a la setmana que ve o la següent atenent a les disponibilitats d'agenda. 

Barcelona crea un pla per reduir un 45% les emissions l'any 2030

"Se'ns acaba el temps i necessitem mesures valentes", ha dit Sanz, que ha insistit que es vol que la taula consensuï una declaració i que determini mesures executables. "Si Barcelona sacseja l'Estat, altres ciutats també s'hi podran acollir. Ha de ser una crida que impregni tot l'Estat i tot Europa", ha considerat. La trobada la presidirà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

El govern municipal preveu poder començar a executar les mesures acordades a la tardor i que el pla Clima es pugui desenvolupar a partir de principis de l'any que ve. "És un pla ambiciós i reconegut internacionalment i ara hem de treballar en el seu desplegament", ha defensat la tinent d'alcalde.  La ciutat de Barcelona ha començat a treballar per aconseguir complir els acords de la Cimera de París sobre l'escalfament global i per això ha creat el pla Clima, que vol reduir un 45% les emissions de la ciutat abans del 2030. 

Sanz ha fet l'anunci just el dia després que Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, instés el govern municipal a declarar l'emergència climàtica i, per això, la número dos de JXCat s'ha congratulat després que els de Colau hagin respost a la seca "exigència".