Colau demana calma i diàleg perquè Gràcia torni a la normalitat

L'alcaldessa ofereix col·laboració per buscar respostes a les "demandes legítimes" dels activistes del Banc Expropiat 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és partidària que es reprenguin els canals de diàleg per aplacar el conflicte obert al Banc Expropiat de Gràcia. Colau ha fet una crida a la "calma" perquè es puguin posar damunt la taula "demandes legítimes" i el barri pugui tornar a la normalitat.

El conflicte ha rebrotat aquest cap de setmana després que cinc activistes el tornessin a ocupar. Els Mossos d'Esquadra van desallotjar-los i dos d'ells van quedar detinguts i estan a punt de passar a disposició judicial, segons ha informat l'agència Efe.

El primer desallotjament del Banc Expropiat, el dia 23 de maig, va desencadenar aldarulls a la zona i s'han viscut diversos episodis de tensió des d'aleshores.

En declaracions a la premsa abans de participar en la manifestació en contra del pla de la conca de l'Ebre, l'alcaldessa de Barcelona ha reconegut que hi ha un "conflicte" a Gràcia que "no és senzill" de solucionar.

Colau ha insistit a fer una crida a la "calma" i a buscar altres mecanismes per plantejar unes demandes que li semblen "legítimes" perquè calen espais per a col·lectius socials a Gràcia. També ha dit que cal veure com treballen totes les administracions per "revertir processos d'especulació que no són bons per als barris".

Colau ha apostat per vehicular les demandes, de manera que siguin positives per a tothom, perquè els "veïns de Gràcia es mereixen recuperar la normalitat i la convivència". Ha reiterat que l'Ajuntament de Barcelona s'ofereix a ajudar a arreglar la situació proposant un local alternatiu o buscant altres possibilitats, a més d'estudiar vies d'abordar l'especulació.