Colau tira endavant el pla per fer el CAP a la capella de la Misericòrdia

L'oposició insta el govern a no portar l'expedient a votació sense consens

L'Ajuntament de Barcelona votarà demà en comissió l'expedient que posa punt final a la concessió que tenia el Macba, des del 2013, per poder créixer a la capella de la Misericòrdia. L'equip d'Ada Colau porta demà a votació aquest punt per poder fer que l'espai es destini a la construcció del CAP del Raval Nord, per al qual no s'ha trobat cap altre espai, mentre un grup de treball estudia els quatre emplaçaments possibles per fer créixer el museu. Però l'oposició ha aprofitat avui la comissió de drets socials per aprovar un text del PSC que demana al govern que no faci cap pas fins que s'hagin consensuat totes les variables de l'operació i que, per tant, retiri la votació de l'ordre del dia de demà. Demanen que la votació no es faci fins que no hi hagi entesa entre totes les institucions i administracions implicades: Ajuntament, Generalitat, ministeri de Cultura i Fundació Macba.

L'Ajuntament proposa ampliar l'edifici Meier per resoldre el creixement del Macba

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, tot i comprometre's a no portar l'expedient a plenari fins que el grup de treball  hagi fet públiques les seves conclusions, ha deixat clar que la revocació de l'expedient sí que anirà a comissió per tal d'accelerar els tràmits i tenir la feina feta si s'acaba beneint una de les opcions alternatives per a l'ampliació del Macba. El PDECat, Cs, el PP i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé han donat suport a la proposició dels socialistes i han criticat durament la manera com el govern de Colau ha gestionat el conflicte. 

Pin, en nom del govern municipal, ha esbossat les dificultats que s'han trobat durant anys per trobar un espai on es pogués construir el nou CAP i ha reconegut "dos errors". El primer, ha dit, haver pensat que dintre de la Generalitat les conselleries de Cultura i Salut parlaven entre elles –en referència al conflicte que el fre a l'ampliació del Macba ha fet esclatar entre les dues àrees–, i el segon, ha assegurat, haver pensat que tots els grups estarien d'acord que la construcció de l'ambulatori era necessària i que es posarien a buscar alternatives per al museu. "Els emplaço a respectar els resultats del grup de treball", ha dit. 

En paral·lel, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la de Salut, Alba Vergés, han escenificat aquest mateix dilluns la seva bona entesa durant la presentació d'un projecte conjunt entre el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'hospital de Vall d'Hebron. Tot i així, les postures de les dues conselleries segueixen enrocades. Per a Vergés, el nou CAP Raval Nord "no es pot construir damunt una subestació transformadora", i Borràs afirma que "estem intentant resoldre un problema que no hem creat nosaltres".

Els veïns volen portar al ple el conflicte pel CAP del Raval

La regidora del PSC Carmen Andrés ha acusat els comuns d'haver "pres partit per una part del conflicte" i ho ha considerat "inadmissible" en una ciutat com Barcelona. El govern manté en l'ordre del dia de la comissió de demà la revocació de l'expedient que recollia la cessió de la capella al Macba i, a més, en la sessió també es discutirà la iniciativa popular que insta a iniciar aquests tràmits. Serà el primer cop que una iniciativa ciutadana fa sentir la seva veu en una comissió, i ho fa després d'haver recollit les 3.750 firmes necessàries. 

Més continguts de