Colau, sobre l'escàndol dels Maristes: "L'Ajuntament no vol ser còmplice de la impunitat"

L'alcaldessa de Barcelona apunta que el consistori estudia personar-se en alguns casos i revisarà protocols perquè no es repeteixin

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat contundent aquest divendres en relació amb els casos d'abusos sexuals denunciats als Maristes. Colau ha alertat que aquest tipus d'abusos han estat un "tema tabú" i han gaudit "d'impunitat per la llei del silenci imposada", i ha dit que el consistori té "la responsabilitat pública" de donar la màxima resposta a les víctimes. L'alcaldessa ha defensat, en aquest sentit,  que en la línia de la declaració institucional que va aprovar per unanimitat el plenari de divendres, el consistori estudia personar-se en casos com el del pederasta confés Joaquín Benítez i revisar els protocols per evitar que es tornin a donar casos similars. "Aquest Ajuntament no vol ser còmplice de la impunitat d'aquests abusos", ha apuntat.

L'alcaldessa ha remarcat que en un cas com el de Benítez, en què els abusos estan documentats i confessats i el centre en tenia constància, "no s'ha actuat correctament". I ha remarcat que, com que es tracta d'escoles que tenen concert, l'administració pública hi té una "doble responsabilitat". "Hem de donar una resposta clara d'emparament a les víctimes", ha insistit Colau, que ha apuntat que es va reunir amb Manuel Barbero, el pare que va denunciar el primer cas, i que li va verbalitzar la importància de fer visibles aquests casos.

Després d'agrair a les víctimes la valentia de fer públics els casos, l'alcaldessa ha apuntat que l'Ajuntament "no els fallarà".