Colau crida les dones policia a combatre tota agressió i insult masclista

Barcelona acull fins dijous el 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat aquest diumenge a combatre "qualsevol mena d'agressió o insult" masclista en la societat, i ho ha fet davant les prop de 400 dones policia d'arreu del món que assisteixen al 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia, que se celebra a Barcelona fins dijous.

Amb un discurs en què ha elogiat el paper del feminisme per facilitar l'accés de les dones als cossos policials, l'alcaldessa ha demanat durant la seva intervenció fomentar la lluita contra totes les formes de violència, inclosa la violència contra les dones, i augmentar els recursos que s'hi destinen. "Com a societat hem de reafirmar un cop més el nostre compromís de combatre i eradicar la violència contra les dones", ha dit Colau, "no hem d'estar indiferents, passives i silencioses davant les diferents formes de violència contra les dones. Cada tipus d'agressió i cada insult ha de ser condemnat. Hem de guanyar aquesta batalla, sense haver d'abaixar la guàrdia, sense renunciar ni rendir-se".

Agressions masclistes; sí, n'hi ha per tant: quatre dones que han patit
violència masclista expliquen la seva història
Després de recordar que les dones no van accedir als cossos policials fins als anys 60, Colau ha destacat l'aportació de la visió femenina en la "reformulació" del concepte de seguretat en les societats actuals, en què cobra més importància l'acostament a la comunitat. Per a l'alcaldessa, les dones tenen "avantatges" davant aquest nou model de seguretat,  ja que han estat "socialitzades" per a les atencions, la protecció i l'escolta dels altres.

Les primeres valentes que es van graduar

Colau ha afirmat que la policia és un reflex de la societat i pateix "els mateixos problemes de discriminació", de manera que creu important que els cossos de seguretat incloguin la diversitat social en conceptes com el gènere, la classe social, l'orientació sexual, l'origen i l'ètnia. L'alcaldessa també ha tingut unes paraules de reconeixement per a les primeres "valentes" que, el 1979, es van graduar en la Guàrdia Urbana de Barcelona i van obrir la porta a l'accés femení al cos, que actualment suposa un 11% del total de la plantilla de la Policia Local barcelonina.

El congrés que avui ha inaugurat Colau girarà al voltant dels conceptes d'igualtat i seguretat des de quatre punts de vista: la prevenció de la violència contra les dones, el tràfic d'éssers humans, la protecció de les víctimes en zones de conflicte i la igualtat en la carrera professional.

Més continguts de