Colau proposa reconvertir 10 escoles concertades en públiques

La candidata celebra que hagi augmentat la demanda de centres públics

La candidata de Barcelona en Comú a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha proposat aquest matí impulsar la reconversió d'escoles concertades en centres públics. Segons ha dit, aquesta transformació es podria fer almenys en 10 centres. L'actual alcaldessa en funcions no ha concretat quines escoles són les que caldria transformar, però sí que ha dit que hauria de ser als districtes on hi ha més necessitats socials. Colau ha recordat que aquesta reconversió ja ha començat aquest mandat a Hostafrancs, amb el centre Sant Vicenç de Paul, que passarà de ser concertat i religiós a públic i laic. Colau ha aclarit que aquesta reconversió s'ha de fer "a través del diàleg i de l'acord", i que es poden estudiar diferents fórmules, com per exemple les cessions temporals.

Aquesta mena d'acords poden beneficiar les dues parts perquè, d'una banda, permet a l'administració pública augmentar ràpidament el nombre de places escolars i, de l'altra, pot ser una oportunitat econòmica per als centres que són deficitaris. Cada vegades més, les famílies opten pels centres públics, deixant de banda els concertats. Aquesta tendència, que per a Colau "és una molt bona notícia" perquè demostra que "la pública ha millorat molt", comporta que algunes escoles concertades deixin de ser rendibles. Aquesta negociació s'ha de fer des del Consorci d'Educació de Barcelona, on hi ha representats l'Ajuntament i la Generalitat.

A la roda de premsa també hi ha participat l'exconseller d'Educació Joan Manel del Pozo, que ha expressat el seu "suport a les propostes d'educació" de Colau. També hi ha participat Joan Subirats, número dos de la llista. Subirats ha proposat recuperar la sisena hora als centres públics i ha dit que podria servir per incrementar la formació artística, que ha considerat una assignatura pendent. Segons la seva idea, aquesta sisena hora no hauria de ser lectiva, ni cal que la imparteixin els professors, sinó que caldria arribar a acords amb altres equipaments, com per exemple les biblioteques.

La promesa de Colau no ha agradat gaire a la plataforma Escola Concertada, que ha criticat a través d'un comunicat "que es faci electoralisme amb l'educació". En el text es reivindiquen "com un servei d'interès públic" i censuren "aquesta ingerència".

Més continguts de