Colau reclamarà a Torra inversió social a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona i el president del Govern es reuniran el 30 de juliol

Primera fotografia del nou govern de Barcelona en funcionament. I primera roda de premsa conjunta de l’alcaldessa, Ada Colau, i del seu nou soci, el socialista Jaume Collboni, després de prendre les primeres decisions compartides. La comissió de govern s'ha reunit aquest matí per primer cop després de la presa de possessió del govern bipartit i el principal anunci que n'ha sortit és una trobada entre l’alcaldessa i el president de la Generalitat, Quim Torra, enfocada sobretot a reprendre relacions. El govern municipal vol aprofitar la reunió per posar damunt la taula del Govern alguns dels deutes que manté amb la ciutat, com la inversió en habitatge –i situacions com la llista d’espera a la mesa d’emergència–, en escoles bressol i en residències per a la gent gran.

"No estem demanant res que no ens pertoqui, sinó les obligacions que té el Govern amb els ciutadans de Barcelona", ha remarcat Colboni que, segons el nou cartipàs, té la competència de les relacions bilaterals entre el consistori i el govern espanyol i la Generalitat. Amb tot, la reunió, prevista per al 30 de juliol, serà al màxim nivell institucional: entre Colau i Torra. I Colau també espera confirmació per reunir-se amb el president espanyol, Pedro Sánchez.

En la seva primera roda de premsa conjunta, l'alcaldessa i el primer tinent d’alcalde han insistit en posar en valor la solidesa del pacte de govern assolit i en remarcar que no hi ha fissures entre ells. No n’hi ha, per exemple, en l’elecció de l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, com a pregonera de les Festes de Mercè. Avui tots dos han defensat la tria i han insistit que no s’ha escollit Carmena per la seva manera de veure la política catalana. Colau sí que ha remarcat que ella no comparteix amb l’exalcaldessa de Madrid la idea que no hi ha presos polítics, mentre que Collboni sí que s’hi ha mostrat còmode. L'alcaldessa ha criticat els sectors independentistes molestos amb l'elecció de Carmena com a pregonera: "Si no poden dialogar amb Manuela Carmena, amb qui dialogaran?"

Més continguts de