Colau revela que Agbar volia apujar el preu de l'aigua un 1,6% aquest any

L'alcaldessa assegura que estan estudiant la via per recuperar la gestió pública d'aquest servei

L'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, ha revelat avui que la companyia Agbar volia apujar el preu de l'aigua en la conurbació barcelonina un 1,6% aquest any i ha assegurat que el seu govern està estudiant com recuperar la gestió pública de l'aigua. Colau ha fet aquestes afirmacions en el seu compte de Facebook, després que dimarts passat el govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), format per PSC, ERC i Entesa pel Progrés Municipal, que reuneix Barcelona en Comú, proposés una rebaixa de la tarifa del subministrament de l'aigua del 2,39% per a aquest any, cosa que pot suposar un estalvi d'uns 10 euros l'any per família.

"En el mandat anterior, PSC i CiU van acordar la privatització de l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, una mesura molt polèmica i qüestionada tant políticament com jurídicament", ha recordat avui Colau.

"Avui, Barcelona en Comú participem en el govern metropolità i estudiem com recuperar la gestió pública de l'aigua. Mentrestant, cal gestionar de la millor manera possible. Per a aquest any, la multinacional Agbar proposava una pujada en les tarifes de l'aigua d'un 1,6%", ha explicat l'alcaldessa.

"Des del govern de Barcelona vam qüestionar aquests comptes. Vam renegociar amb ells i hem aconseguit una baixada del 2,4%, entenent que hi ha despeses que la ciutadania no ha de pagar, i que hi ha costos que poden ser més baixos sense posar en risc ni la qualitat ni el servei", afegeix Colau.

L'alcaldessa ha retret que els últims deu anys la tarifa de l'aigua s'ha incrementat un 85% i s'ha felicitat perquè per primera vegada s'inverteix la tendència. "Avancem cap a una tarifació justa i sostenible", ha celebrat.

"Avancem també cap al control públic, municipal, d'un bé comú i necessari com és l'aigua. Defensar "els comuns" significa defensar que hi ha béns que no es poden convertir en negoci per a uns quants, perquè són necessaris per a tothom. I són un dret. Sanitat, habitatge, educació... i també els subministraments bàsics, com llum, gas i aigua", ha conclòs Colau.