CASTELLS
Societat 20/08/2012

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, contra les cordes

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va carregar els dos castells bàsics de nou, però va fer llenya després de l'aleta. Els Xiquets de Tarragona, la colla rival, van fer el seu millor registre a la diada de Sant Magí.

Efren Garcia
2 min
LES LLENYES NO HAN RESPECTAT LA COLLA JOVE 4 de 9 amb folre carregat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Si bé els tarragonins segueixen coronant grans construccions, el ritme que han intentat mantenir aquesta temporada els ha dut ja cinc llenyes de castells de 9 pisos per un sol de descarregat.

TARRAGONA.Després d'ensopegar diumenge amb els castells de nou pisos, la Colla Jove Xiquets de Tarragona està en una situació molt compromesa. L'exigent calendari i la sobtada invitació a la diada de Sant Fèlix els ha fet forçar la maquinària per mantenir el nivell de les colles grans, però les caigudes no els han respectat.

A quinze dies de la diada més mediàtica de l'any, els tarragonins només han descarregat un castell de nou pisos, el tres, sense fer llenya. De la resta d'intents, quatre han cedit després de l'aleta i un abans de coronar. Si bé els registres de la Jove queden maquillats gràcies a l'èxit aconseguit amb el cinc de vuit i el quatre amb el pilar, l'excel·lent estat de forma de la Joves de Valls podria deixar en un mal paper els administradors de la festa major de Vilafranca, que van decidir rellevar-los enguany.

Ahir la Jove de Tarragona va aconseguir un dels millors registres assolits a la diada de Sant Magí. Van tornar a carregar dos castells de nou en una mateixa diada i van exhibir la gran tasca dels pilaners descarregant tant el quatre de vuit amb el pilar com l'espadat de sis. Si bé les xifres globals són positives, les sensacions fan pensar que els homes de Jordi Sentís van tornar pensarosos a casa. L'anunci de castell de gamma extra per a la setmana que ve podria esvair-se si no són capaços de descarregar els bàsics de nou.

Els Xiquets fan història

Els Xiquets de Tarragona, l'altra colla gran de la ciutat, sí que van aprofitar la jornada. Els matalassers van segellar el primer tres de nou de la temporada i van veure's amb forces de provar el quatre. Si bé van haver de desmuntar-lo, el cinc de vuit i el dos folrat van ajudar-los a completar la millor tripleta de la colla en aquesta diada.

Les dues colles petites de la ciutat es van repartir la sort. Els de Sant Pere i Sant Pau van fallar en l'intent de dos de set que els garantia l'accés directe al Concurs de Castells i ara hauran d'esperar que l'organització els convidi a participar-hi. En canvi, els Xiquets del Serrallo van aconseguir la millor diada de la temporada, ja que van sumar tres castells de la gamma alta de set. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca van fer servir el cap de setmana per donar rodatge a alguns dels castells que podrien provar a la diada de Sant Fèlix. Els verds van descarregar dissabte tant el tres com el quatre de vuit amb agulla en solitari, a banda dels bàsics de nou, però van descartar l'espadat a la ronda de pilars.

La Vella i Vilafranca no afluixen

Els vallencs van estrenar plaça de nou a Vallmoll i van descarregar, diumenge a la Vila de Gràcia, un quatre de vuit amb el pilar que dissabte va cedir quan l'enxaneta ja era sobre la pinya.

Els altres protagonistes de la diada van ser els Xicots de Vilafranca, que van descarregar la segona clàssica de vuit de la seva història, i els locals, que van tornar a atacar el dos de vuit però no se'n van sortir.

stats