Col·locada la primera pedra dels nous accessos viaris al port

La inversió total de l'obra, amb un termini d'execució de 40 mesos, puja fins els 142 milions d'euros

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha destacat avui l'augment de competitivitat, el creixement per al Port de Barcelona i la millora de la qualitat de vida que comportaran els accessos viaris definitius a la infraestructura portuària. En el seu discurs durant l'acte de col·locació de la primera pedra dels accessos viaris al Port de Barcelona, Pastor ha explicat que la nova infraestructura permetrà evitar l'embotellament entre vehicles pesants i convencionals a la Ronda Litoral.

El pressupost d'inversió en l'obra puja a 117,85 milions d'euros, quantitat que sumada al cost de redacció del projecte, a l'import estimat de les expropiacions i a l'assistència tècnica per al control i vigilància de l'obra llança una inversió total de 141,97 milions.

En concret, les obres, el termini d'execució de les quals serà de 40 mesos, consisteixen en la construcció d'un nou accés des de la Xarxa de Carreteres de l'Estat al Port de Barcelona pel seu límit Sud, que actualment es fa a través de la Ronda Litoral. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reclamat a Foment que els accessos viaris siguin "complementats" amb els accessos ferroviaris per "garantir" la projecció del Port.

En aquest sentit, Pastor ha assenyalat la "importància estratègica" dels accessos ferroviaris i ha assegurat que la redacció dels diferents projectes que integren el conjunt del nou accés ferroviari es troba "molt avançada", encara que no ha posat una data concreta d'inici de les obres.

A l'acte de col·locació de la primera pedra han acudit, a més de Pastor i Vila, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna; i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, entre d'altres autoritats.