Publicitat
Publicitat

Collserola acull 800 senglars i en sobren la meitat per tenir la població idònia

Des de l'octubre de l'any passat, se n'han sacrificat 94 per controlar-ne la proliferació

Al parc de Collserola li sobren la meitat dels 800 senglars que hi viuen , perquè la xifra ideal per la superfície que té serien 400, uns 4 o 5 per hectàrea, segons ha informat a Efe un portaveu de l'Ajuntament de Barcelona.

Les mateixes fonts han indicat que des del mes d'octubre del 2011 s'han sacrificat 94 senglars per controlar-ne la proliferació i que malgrat això el parc té un excés de població. L'any 2004 hi havia 654 exemplars, davant dels 805 comptabilitzats actualment.

Els senglars s'han convertit els últims anys en un problema per als districtes que conviuen amb aquest parc natural: les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris, i coincidint amb l'època de cria, que és ara, des de l'ajuntament s'ha posat en marxa una campanya d'informació als veïns i diverses iniciatives per evitar riscos i que la població segueixi creixent.

Des de l'ajuntament s'han xifrat en 676 les incidències que es van registrar relacionades amb els senglars, i fins al 15 de maig ja se n'han comptabilitzat 104 com a danys a contenidors i mobiliari urbà i molèsties a veïns en jardins, horts i tanques.

Els senglars també s'han vist implicats en alguns accidents de trànsit en creuar per les vies pròximes al parc i s'han convertit en un risc per als conductors que circulen per aquelles zones, especialment de nit.


Ens han dit adeu

Més continguts de