Comença la vaga d'examinadors de trànsit per demanar una pujada salarial

Les aturades es produiran durant 20 jornades de juny i juliol. Suposarà l'anul·lació de 1.456 exàmens cada dia

El col·lectiu d'examinadors del carnet de conduir de Catalunya ha iniciat aquest divendres un cicle de vagues convocades per UGT que es desenvoluparan durant 20 jornades de juny i juliol per reclamar una pujada salarial.

A més de demà, les aturades es duran a terme els dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny i els dies 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol, segons ha informat la UGT en un comunicat. Aquestes jornades de protesta en un col·lectiu integrat per 112 persones suposaran l'anul·lació de 1.456 exàmens cada dia. Els examinadors acostumen a fer 13 tests diàriament.

En el conjunt de l'Estat, l' Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) ha convocat una jornada de vaga davant l'"asfixiant" falta de personal i en protesta pel que consideren un incompliment de les promeses de l'administració. El col·lectiu exigeix una pujada del complement específic que els sindicats van acordar amb la DGT (Direcció General de Trànsit) fa deu anys i que s'ha aplicat a tota la plantilla d'aquest organisme, excepte als examinadors, segons la UGT.

"Ara, deu anys més tard i amb les arques de la DGT plenes, tal com confirmen els seus dirigents, els examinadors de Trànsit han decidit dir prou a aquesta injustícia i exigir el pagament d'aquest complement mitjançant diverses jornades de vaga", ha destacat la UGT a Catalunya.

En aquest sentit, l'examinadora de Trànsit i secretària d'Administració General de l'Estat d'UGT de Catalunya, Silvia Faja, ha denunciat "les condicions laborals i econòmiques deplorables que pateix el col·lectiu" i que "no reconeixen la important tasca de desenvolupament de la seguretat viària de tota la ciutadania".

A més, ha assenyalat que la càrrega de treball a Catalunya és superior a la del conjunt de l'Estat i que es pateixen "discriminacions de conciliació laboral" respecte a altres col·lectius de la mateixa DGT.

Més continguts de