Societat 18/10/2011

La Restinga, pendent de l'anàlisi de l'aire

A partir dels resultats que n'obtinguin i de la posterior reunió amb els veïns es decidirà si ja es pot tornar al poble

Efe
1 min
Un grup de vehicles del govern de Canàries de la xarxa de medició de la qualitat de l'aire es dirigeix cap a La Restinga

BarcelonaL'equip científic que analitzarà la qualitat de l'aire al poble de pesquer de La Restinga ha creuat, cap a les 10.15 hores d'aquest matí de dilluns, el control de la Guàrdia Civil per encaminar-se cap al poble. Dels resultats que n'obtinguin, en depèn que els seus veïns puguin tornar a les seves cases.

L'anàlisi de l'aire que van fer ahir dilluns, com va dir el director general de Seguretat i Emergències del govern de Canàries, Juan Manuel Santana, determina que al poble l'ambient no és tòxic però sí que podria ser molest per als habitants.

Malgrat això, aquest dimarts La Restinga seguirà sense els seus veïns, que van ser desallotjats el passat 11 de setembre, quan es va produir el primer focus d'aquesta erupció submarina. Els vilatans, però, es reuniran a les 16.00 hores amb les autoritats per saber si és possible tornar als seus domicilis, encara que molts d'aquests ja han expressat que prefereixen quedar-se a les seves residències provisionals.

La zona de La Restinga ha despertat aquest matí de dimarts tranquil·la però al mar s'hi observava encara la gran taca originada per l'erupció submarina. Tot i això, no es pot apreciar el bombolleig dels dies anteriors.

Aquesta calma que es vivia allí, aquest matí, és efímera i pot veure's interrompuda per l'erupció del volcà que, segons han declarat els científics sismòlegs, està passant les seves fases molt més ràpidament del que s'havia previst.

A la vall del Golf, al municipi de Frontera, avui dimarts es podran reocupar les cases que van ser desallotjades per perill de despreniments.

stats