Comença l'enderroc de l'històric cinema Niza de Barcelona

S'ha començat amb la retirada de la teulada d'uralita

Les obres per enderrocar l'antic cinema Niza, que permetrà obrir un nou interior d'illa a la plaça de la Sagrada Família i fer un equipament comercial, han començat amb la retirada de la teulada d'uralita.

Segons va avançar la televisió municipal Betevé, les primeres tasques s'han centrat a desmantellar la coberta d'uralita de l'equipament, que s'ha hagut de fer de manera manual per impedir que les restes d'amiant perjudiquin els veïns dels habitatges pròxims.

La intervenció en la parcel·la, que és de propietat privada, preveu la implantació d'usos comercials, aparcaments en el subsòl i habitatge, amb una redistribució del sostre vigent.

El promotor també urbanitzarà l'espai de l'interior d'illa i cedirà el seu ús a l'Ajuntament. Inicialment, el projecte va tenir l'oposició dels veïns de la Sagrada Família, que consideraven que al barri faltaven equipaments i sobraven superfícies comercials.

L'històric cinema Niza va ser construït per l'empresari cinematogràfic Luis Cabezas -propietari d'altres sales barcelonines com el cinema Montecarlo- i inaugurat el 18 d'octubre del 1946.

Els arquitectes José María Aixelà i Miguel Ángel Tárrega van ser els encarregats del disseny de l'edifici, que té una façana d'estil neoclàssic. El cinema també va ser escenari durant la transició espanyola d'alguns dels mítings més multitudinaris, sobretot del PSUC i del PSC. 

Més continguts de