SOCIETAT
Societat 03/06/2012

Comença la prohibició d'accés d'autocars turístics a la Sagrada Família

La mesura entrarà en vigor dimarts vinent, 5 de juny. Els vehicles turístics hauran de deixar i recollir els visitants del temple a espais previstos a la Diagonal

Efe
2 min

Els autocars turístics que porten a milers de turistes cada dia a la basílica de la Sagrada Família ja no podran accedir a l'entorn del temple a partir de dimarts que ve, una vegada que l'Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reordenació en els aparcaments per als vehicles turístics. Segons que ha informat avui l'ajuntament, a partir de dimarts que ve els autocars turístics hauran de deixar i recollir als visitants en els espais que s'han habilitat a l'Avinguda Diagonal i no podran fer-ho als carrers adjacents del temple, on les dificultats de mobilitat i les molèsties als veïns havien motivat moltes protestes.

Altres actuacions

Les actuacions per millorar la mobilitat de la zona han consistit a crear una zona de pacificació del tràfic d'autocars al voltant de la basílica, millorar l'espai públic per facilitar els desplaçaments a peu i ampliar el nombre de places d'aparcament d'autocars a l'avinguda Diagonal.

El consistori ha destacat que amb aquestes mesures s'aconsegueix "el compromís de l'equip de govern municipal de donar resposta a la pressió que comporta tenir un dels monuments més visitats del món en ple districte de l'Eixample, en una zona residencial".

La prohibició d'accés dels autocars als voltants de la basílica no afectarà als vehicles que portin a grups escolars i als quals traslladin a persones amb mobilitat reduïda que hagin comprat l'entrada per visitar la basílica anticipadament.

Per a aquests dos casos, els autocars podran accedir fins als voltants del temple, al carrer Marina, on s'ha habilitat una zona reservada.

Per a la resta d'autocars, l'ajuntament ha previst parades a la plaça de la Hispanitat (espai per a vuit autocars), i a la confluència de l'Avinguda Diagonal amb la plaça Pablo Neruda (6 autocars). En aquests dos espais, els autobusos tindran 10 minuts per baixar o recollir als turistes.

Després de deixar als turistes en aquests llocs, els autocars hauran de desplaçar-se a altres aparcaments en els quals podran estacionar per un màxim de dues hores i que s'han habilitat en la cantonada de l'Avinguda Diagonal amb Consell de Cent (8 places), al carrer Cerdenya amb Ali-Bei (10 places) i al costat de la plaça Monumental (4 places).

També s'han previst estacionaments de llarga durada al carrer Consell de Cent amb Cartagena (10 autocars) i a l'Estació del Nord (3 autocars).

Per facilitar els desplaçaments dels visitants entre els vehicles i la basílica, l'ajuntament ha millorat alguns espais urbans, com l'ampliació de la vorera de l'Avinguda Diagonal al costat de la Plaza de Pablo Neruda o la del carrer Consell de Cent entre Lepant i Padilla.

També han ampliat alguns passos de vianants per poder creuar els carrers amb més facilitat.

L'ajuntament també ha instal·lat una senyalització específica dels itineraris que està previst que segueixin els turistes des dels punts on els deixen els autocars fins a la Sagrada Família i viceversa.

stats